Home

Навигација

Контакт

Анкета

Дали мислите дека компјутерите се доволно искористени во наставата?:

Наставни предмети

Распоред

ВРЕМЕТРАЕЊЕ НА ЧАСОВИ

_За училиштето

 

Основното училиште Никола Карев се  наоѓа на кејот 8-Септември бб.

 

Oдделено e од  ОУ "Моше Пијаде" во учебната 1975/76 г. Оттогаш наваму поминале 34 генерации од кои успешни граѓани, лекари, инженери, бизнисмени, работници и денес се сеќаваат на тогашноста.

Моментално има еден објект со  16 училници, од кои 6 веќе опремени со компјутери за секој ученик; а истото тоа важи и за учениците од I до III одд.

Учат во посебни училници со соодветен мебел и доста нагледни средства, 1 кабинет по информатика и библиотека со  10. 000 примероци книжевен фонд.

 

Во Основно Училиште  “Никола Карев " има вкупно  69 вработени, а го посетуваат околу  700  ученици од  І-VІІІ одд.

Во јули  минатата  година  почна доградбата  на  новиот дел, со кого ќе ја добиеме  потребната  целовитост  и  ќе  се создадат  услови  за  едносменско работење.

 

Училишен двор

 1. Двор 1.250 m²
 2. Фискултурна сала.

 

 Во училишниот двор се сместени повеќе спортски терени како што се:

 • Терен за кошарка;
 • Терен за ракомет;
 • Терен за мал фудбал;
 • Терен за одбојка.

Планирана е реконструкција на постоечките игралишта.

 

Вo составот на Основното Училиште "Никола Карев" сe и подрачните училишта:

 • Населба Раклиш;
 • Село Тополница;
 • Село Бучим;
 • Село Парналија

Рекламни банери

Календар на настани

«  

May

  »
M T W T F S S
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Add to calendar

Фотогалерии

Вкупно посетители

 • Досега го посетиле сајтот
 • :643074